Naše usluge

Bezbolno liječenje i popravak zuba

Najčešći zahvat u stomatološkoj ordinaciji svakako je popravak zuba. Zahvat je vrlo jednostavan. Tehnologija a uporedo s njom i materijali, toliko su evoluirali u zadnjih 10 godina da danas možemo izvesti radove i zahvate koji su nam prije bili nezamislivi.

U našem dentalnom studiju koristimo najnovije materijale renomiranih proizvođača. Estetski rezultati su vrlo zadovoljavajući kako za pacijenta tako i za terapeuta, a njihova funkcija je na vrlo visokom nivou.

Izbjeljivanje zuba

U našem stomatološkom studiju, posebnu pažnju posvećujemo izgledu i estetici zuba. Jedan od danas najpopularnijih zahvata iz područja estetske stomatologije jest izbjeljivanje zuba.

Na tržištu postoji mnogo metoda i materijala kojima se mogu izbjeliti zubi. Svi oni se baziraju na hidrogen peroksidu za profesionalno izbjeljivanje, ili na karbamid peroksidu za izbjeljivanje kod kuće. Metoda koja se kroz naše višegodišnje iskustvo pokazala najuspješnijom je izbjeljivanje tzv. ZOOM2 tehnologijom. To i ne čudi jer se radi o tehnici koja je osmišljena u SAD, kolijevci estetske stomatologije. Zahvat traje oko 1 sat, nakon čega su zubi svijetliji za 6 – 8 nijansi.

Protetika

Stomatološka protetika je grana stomatologije kojom se nadomještaju izgubljeni zubi i estetski korigiraju postojeći (veliki defekti zuba, nejednaki zubi i sl.). Ukratko, poboljšavamo funkciju i estetski izgled zuba, a samim tim poboljšavamo kvalitetu Vašeg života, ne misleći pri tome samo na ljepotu nego i zdravlje.

U našoj ordinaciji koristimo isključivo keramiku (porculana). Pacijent može birati između bezmetalne keramike i metalkeramike. Metalkeramičke krunice, odnosno mostovi, imaju bazu od metala na koji se peče keramika (metal se nigdje ne vidi). Estetski i funkcijski, zubi potpuno zadovoljavaju. Cijeli rad traje od 7 do 12 dana, ovisno o tome koristi li se metalkeramika ili cercon keramika. Kompletna procedura radi se uz uporabu jakih anestetika i potpuno je bezbolna.

Estetska stomatologija

Lijepi zubi i prirodan osmjeh su zasigurno jedan od najvažnijih čimbenika pri formiranju općeg dojma o nekome. Uz vrhunske mogućnosti moderne stomatologije, tehnologiju i materijale najnovije generacije danas oni više ne bi trebali predstavljati izuzetak već opće prihvaćeni standard.

U određenom životnom razdoblju zubi više ne zadovoljavaju estetski, a često niti funkcionalno. Želja za blistavim i mladenačkim osmjehom uz kvalitetna i dugoročna riješenja, u uvjetima moderne stomatologije u potpunosti je realna. Nadomještanje izgubljenih zuba, liječenje i popravljanje postojećih, kao i estetske odnosno funkcijske korekcije spadaju u široko područje estetske stomatologije.

Ugradnja implantata

Zubni implantati su titanski vijci koji se stavljaju u kost donje ili gornje čeljusti. Oni nadomještaju korijen zuba, pa ih koristimo za nosače krunica, mostova ili proteza. U našoj ordinaciji koristimo dva implantološka sustava, Ankylos i Astra tech. Oba su svjetski poznata i u kliničkoj praksi dokazana. Rad s implantatima je podijeljen u dvije faze. Prva faza je kirurška (ugradnja implantata), dok je druga protetska (izrada protetskog nadomjestka).

U slučajevima protetskih radova, kao i u slučajevima zubnih implantata, radi se o izuzetno kvalitetnim i dugoročnim rješenjima.

Operacije zuba

Operacije zuba u našoj ordinaciji odvijaju se pod palicom doc.dr.sci. Ivana Galića. Završio je Stomatološki fakultet u Zagrebu 2001. godine i dobitnik je Rektorove nagrade.

Specijalizaciju iz Oralne kirurgije obavio je na Klinici za oralnu kirurgiju Stomatološkog fakulteta u Sarajevu te Kliničkom bolničkom centru Zagreb te u Kliničkoj bolnici Dubrava, Zagreb. U više navrata se educirao na stručnim i radnim tečajevima u Bosni i Hercegovini, Republici Hrvatskoj te u inozemstvu iz područja oralne kirugije, dentalne imlantologije te opće stomatologije. Suradnik je i konzultant naše ordinacije od 2005. godine.

Ispravljanje ortodonskih anomalija

Lijepi, zdravi i pravilni zubi jačaju samopouzdanje a time i uspjeh i zadovoljstvo u svakodnevnom životu.

Cilj ortodoncije nije isključivo estetika kakvo je uvriježeno mišljenje, jer pravilno postavljeni zubi su ne samo lijepi nego su i važni za zdravlje čitavog sustava za žvakanje, čeljusnog zgloba i mišića, te okolnog zubnog tkiva. Pravilan položaj zubi u čeljusti i pravilan odnos gornje i donje čeljusti omogućuje ravnomjeran prijenos sila žvakanja a time čuva zube i potporno tkivo zuba od preopterećenja, prekomjernog trošenja i propadanja, te umanjuje ili uklanja probleme u čeljusnom zglobu.

Hijaluronski dermalni fileri

U našoj ordinaciji možete obaviti tretmane popunjavanja bora (nazo-labijalne bore, bore oko usana i očiju…) hijaluronskim dermalnim filerima.

Hijaluronski dermalni fileri posljednjih su godina postali zlatni standard kada je riječ o popunjavanju bora lica. Nekoliko je razloga velikog porasta popularnosti filera i to su njihova kompatibilnost i biološka razgradnja u koži, jednostavnost primjene i neznatna bolnost kod injiciranja. Kako starimo naša koža gubi svoju prirodnu elastičnost te možemo primjetiti prve bore na njenoj površini. S vremenom bore postaju sve dublje i pretvaraju se u estetski neprivlačne nabore. Naše lice dobiva umoran i ne tako privlačan izgled.

Sad ovaj proces možemo zaustaviti! STYLAGE linija proizvoda je stvorena za tretman svih tipova bora.